9 x de leukste buitensporten

Sporten is gezond, en buiten sporten nog gezonder. Wat inspiratie nodig? Dit zijn de leukste buitensporten!
Peddelsurfen
Niet meer te missen op de Nederlandse wateren: SUP, oftewel: Stand Up Paddle. Bij deze surfsport staat u op een surfboard en beweegt u uw voort met één lange peddel. Het ziet er relaxed uit, maar vergis u niet: het is een uitdagende balansoefening waarbij u het hele lichaam intensief gebruikt. Voor gevorderden: op zee maken de golven het suppen moeilijk én spannend.
Trailrunning
Geen zin in hardlopen over vlakke asfaltwegen? Dan is trailrunning iets voor u, vergelijkbaar met wat mountainbiken is voor fietsers. U rent door de natuur, over rotsen, smalle paadjes en heuvels en springt over beekjes. Oké, u loopt minder op snelheid, maar wel met meer variatie doordat de wisselende ondergrond maakt dat iedere stap anders is. Het voordeel: meer kracht in de benen en sterkere enkels. En lekker genieten van de mooie natuur natuurlijk.
Bootcamp
Hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen: bootcampen gebeurt altijd buiten - weer of geen weer. Op het strand, in het bos, in het park of de duinen, want de trainer gebruikt de ondergrond (trapjes, heuvels, mul zand). De oefeningen zijn pittig, maar dé manier om uw conditie op te bouwen en uw (spier)kracht te verbeteren, en fit en soepel te worden. En gezellig, doordat u het in een groepje doet.
CrossFit outdoor
CrossFit outdoor gaat nog een stapje verder. Deze bootcamp-plus maakt ook gebruik van barbells, kettlebells en touwen. En dan gáán: duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen.
Yoga in het park
Met uw blote voeten in het gras een zonnegroet doen: van yoga in het park wordt u helemaal zen in de buitenlucht.
Speedminton
Een combinatie van tennis, squash en badminton is speedminton. Sneller dan badminton, makkelijker dan tennis en squash. Het doel is simpel: wie de speeder (een shuttle maar dan zwaarder) in het vak van de tegenstander laat vallen, scoort een punt. Kan op elke ondergrond worden gespeeld.
Longboarden
Niet bang voor een beetje snelheid? Probeer dan longboarden. Dit is een door het surfen beïnvloede boardsport, waarbij u een langere plank gebruikt dan bij het street-skateboarden. Daardoor kunt u harder. Ideaal om mee van A naar B te komen als uw fiets kapot is of als u niet de auto of bus wilt pakken. Bij cruising rolt u gewoon lekker vooruit, bij downhill gaat u met hoge snelheid van een helling af en bij carving draait het om het betere bochtenwerk.
Obstacle run
Met recht een pittige uitdaging: deelnemers aan een obstacle run leggen een parcours af met allerlei hindernissen. En wel door de modder, over het land en door het water. Meedoen is op eigen risico en vies worden moet geen bezwaar zijn.
Survival run
Deelnemers aan een survival run zijn het erover eens: u ontdekt krachten van uzelf die u zich nooit voor mogelijk hield. Bij deze uitdagende duursport combineert u hardlopen met het overwinnen van zware hindernissen. Het komt niet alleen aan op een goede conditie, maar ook op techniek, kracht, duur en souplesse. Zit dat allemaal wel snor, dan kunt u meedoen aan de survivalruns die op verschillende plekken in Nederland worden georganiseerd.
Coole buitensporten voor kinderen
Skateboarden, vliegeren, zeilen, scouting, atletiek, zwemmen, skaten, mountainbiken, tennissen, kanoën, klimmen in een klimbos, paardrijden, voetballen, golfsurfen, hockeyen, langlaufen, beachvolleybal.
Gerelateerde artikelen
Fietsen naar uw werk
Het is ongeveer de simpelste, makkelijkste en meest effectieve maatregel die u voor uw gezondheid en omgeving kunt...
Fietsschema 8 weken
Fietsen is een makkelijke manier om aan uw dagelijkse beweging te komen. De beweegrichtlijn adviseert om minimaal...
9 beweegtips voor op kantoor
Te lang stilzitten is ongezond. Het wordt steeds duidelijker dat dit een risico vormt voor allerlei aandoeningen....
Wat is de leukste muziek bij sporten?
Tijdens een zware workout kunt u wel wat hulp gebruiken. Sporten op muziek kan net dat extra zetje geven om alles...
6 redenen om na het trainen rust in te plannen
Zo hard en vaak mogelijk trainen is beslist niet de beste methode om in vorm te komen. Rust en herstel na sporten...
Blessures voorkomen
Vann lopersknie tot tenniselleboog: een blessure kan uw sportplezier aardig vergallen. Hoe kan u blessures voorkomen?...
- Geschreven door:
- Menzis redactie
- Datum:
- 11 mei 2023
- Leestijd:
- 3 minuten