- Geen winstoogmerk
- Ruim 1,4 miljoen leden
- Klantwaardering 8,3*
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
Behandeling aneurysma
Regelmatige controle van de verwijding van de buikslagader maakt duidelijk welke behandeling het beste is. Als de verwijding te groot wordt, dan is een operatie vaak de beste behandeling.
In het kort | aneurysma
Als een aneurysma te groot wordt, kan deze scheuren. Als de aandoening op tijd wordt ontdekt, is het mogelijk het probleem op te lossen met een operatie. Na de operatie kan de buikslagader niet meer scheuren op dezelfde plek.
Welke behandelingen zijn er?
Een aneurysma ontstaat doordat de wand van de buikslagader zwakker is geworden. Een arts kan de zwakke plek vervangen door een stuk kunststof. Als de verwijding nog niet zo groot is en een operatie dus nog niet nodig is, kunt u medicijnen krijgen.
Informeer uzelf goed
Heeft u informatie van uw arts gekregen? Lees die informatie dan goed. Misschien heeft u het gesprek met uw arts opgenomen. Luister dat gesprek terug. U kunt ook meer informatie vinden op het internet. Op de volgende websites vindt u betrouwbare informatie. En ervaringen van andere mensen die behandeld zijn.
Kies uw eigen ziekenhuis
Veel mensen gaan naar het ziekenhuis waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een ziekenhuis dat dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf in welk ziekenhuis u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u, naast de ziekenhuizen, alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.
Sommige ziekenhuizen hebben meer ervaring met een bepaalde behandeling. De Zorgvinder helpt u om de kwaliteit van ziekenhuizen te vergelijken voor de 30 meest voorkomende behandelingen. Zo kunt u een goede keuze maken.
Vergoedingen bij een aneurysma
De Basisverzekering vergoedt alle kosten die te maken hebben met uw behandeling, zoals huisartsenbezoek, de behandeling in het ziekenhuis en eventuele medicijnen. U betaalt wel eigen risico. Voor de kosten die u maakt bij uw huisarts betaalt u meestal geen eigen risico.
Soms heeft u ook recht op andere vergoedingen, bijvoorbeeld voor:
Bemiddeling bij wachttijden
Kunt u niet op korte termijn terecht bij uw zorgaanbieder? We zoeken voor u uit of het sneller kan. Dat is vaak zo. Door te bemiddelen bij wachttijden wordt u gemiddeld 92 dagen sneller geholpen. Deze service is gratis en benadeelt andere patiƫnten niet. U leest er meer over op onze pagina over bemiddeling bij wachttijden.
Op deze pagina staat algemene informatie. Uw arts kan u meer vertellen over uw persoonlijke situatie.