Zoete aardappel
3 simpele recepten met zoete aardappel
Zoete aardappels zijn gezond en licht verteerbaar, dus perfect als tussendoortje of als gezonde snack. U kunt zoete aardappels natuurlijk gewoon koken zoals u dat doet met 'gewone' aardappels. Maar als u een keer zin hebt in iets anders, probeer dan de volgende basisrecepten.
3 manieren om zoete aardappels te bereiden
1. Gepofte zoete aardappel
Gepofte zoete aardappels zijn makkelijk en snel te maken in de magnetron, perfect voor als u weinig tijd hebt. Spoel de zoete aardappels schoon onder de kraan. Droog de aardappelen af en prik er een paar gaatjes in met een vork. Plaats de zoete aardappels op een bord en verhit ze vervolgens 6-8 minuten in de magnetron op 800 watt. Draai de zoete aardappels halverwege even om zodat ze aan beide kanten goed gaar worden. Heerlijk als bijgerecht of als een tussendoortje!
2. Gebakken zoete aardappel
Heeft u iets meer tijd? Dan kan u zoete aardappels ook bakken. Spoel de zoete aardappels schoon en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Verhit vervolgens een grote koekenpan. Smelt eerst flink wat boter in de pan en leg daarna de plakken zoete aardappel één voor één erin. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de plakken ongeveer 5 minuten sudderen. Draai de plakken daarna voorzichtig om met een spatel, leg het deksel weer op de pan en laat de plakken weer 5 minuten sudderen totdat ze helemaal zacht zijn. Ze zijn heerlijk om zo te eten, maar voor extra smaak kunt u de plakken besprenkelen met honing.
3. Zoete aardappelsoep
Voor een heerlijke zoete aardappelsoep heeft u de volgende ingrediënten nodig:
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 grote zoete aardappels (500 gram)
1 liter bouillon van bouillonblokjes met minder zout
peper naar smaak
Zoete aardappelsoep is fijn voor een lichte maaltijd. Pel en snipper eerst een grote ui en hak de knoflook. Fruit dit aan in een pan met wat olijfolie. Was ondertussen de zoete aardappels en snij ze in gelijke stukken. Doe de gesneden stukken in een pan en voeg een liter bouillon naar keuze toe. Laat alles ongeveer 15 minuten koken totdat de zoete aardappels goed zacht zijn. Pureer de soep tot een glad geheel met een staafmixer en voeg vervolgens peper naar smaak toe.
Gerelateerde artikelen
Supermarktsafari | Voedingswaarde en etiketten lezen
In dit artikel duiken we dieper in het lezen van etiketten en het maken van gezondere keuzes in de supermarkt.
De zin en onzin van Vitaminen
Heeft u er weleens aan gedacht om extra vitaminen te slikken? In dit artikel leest u alles over de zin en onzin...
voedselallergie
Laten we u allereerst geruststellen. Het aantal mensen dat dénkt een allergie voor voeding te hebben, is vele malen...
5 veelgestelde vragen over vis
Vis mag niet ontbreken in een gezonde voeding, maar roept soms ook vragen op. We bespreken hier 5 veelgestelde...
Hoe gezond is kurkuma
Hoe gezond is kurkuma
Licht of zwaar ontbijt
De een zegt dat een voedzaam ontbijt goed voor u is, de ander zweert bij een licht ontbijt en een derde ontbijt...
- Geschreven door:
- Menzis redactie
- Datum:
- 12 december 2023
- Leestijd:
- 2 minuten