Vergoeding bijzondere tandheelkunde

Kunt u door een lichamelijke of geestelijke aandoening niet naar een tandarts? Als een tandarts u niet kan helpen, is er de bijzondere tandheelkunde. Wat krijg u daarvoor vergoed?

Jaar
2024
Collectieve verzekering
Menzis
Basisverzekering
Toon alles
Aanvullende verzekering
Toon alles
Tandverzekering
Toon alles
Open Filter
Jaar:
2024
Collectieve verzekering:
Menzis
Basisverzekering:
Toon alles
Aanvullende verzekering:
Toon alles
Tandverzekering:
Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed vanuit de Basisverzekering?

U heeft recht op vergoeding voor bijzondere tandheelkunde als die nodig is om te zorgen dat uw tand(en) goed blijven of goed gaan werken. De (nieuwe) functie moet gelijk zijn aan de functie die u zou hebben zonder de aandoening. Voorbeelden zijn:

  • een ernstige stoornis in de ontwikkeling/groei of een verworven afwijking van het tand-kaak-mondstelsel , dus een tandheelkundige handicap. Hieronder valt ook het aanbrengen van implantaten bij een zeer ernstig geslonken tandeloze kaak en het aanbrengen van de constructie waarmee de uitneembare prothese op de implantaten vastklikt.
  • als u een niet-tandheelkundige lichamelijke of geestelijke aandoening heeft, bijvoorbeeld extreme angst.
  • als u een niet-tandheelkundige medische behandeling nodig heeft en deze behandeling zonder de bijzondere tandheelkunde aantoonbaar onvoldoende resultaat zal hebben.

U heeft alleen recht op orthodontische hulp, dus een beugel, bij een zeer ernstige ontwikkelingsstoornis of groeistoornis van het tand-kaak-mondstelsel. Daarbij moet ook de inzet nodig zijn van andere vakgebieden dan tandheelkunde.

Wat krijg ik vergoed uit de Aanvullende (tandarts)verzekering?

Voor bijzondere tandheelkunde is er geen vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor bijzondere tandheelkunde: belangrijk om te weten

Waar kan ik terecht?

U kunt naar elke tandarts of orthodontist. Alleen de kosten van een zorgaanbieder in Nederland of de grensstreek worden vergoed. De grensstreek is tot 15 kilometer van de Nederlandse grens. Zoekt u een zorgaanbieder bij u in de buurt? Kijk dan in de Zorgvinder.

Zorgvinder

Bekijk ook:

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.