Fysieke belasting

Een 'fitte' cultuur maakt uw organisatie sterk

 

Hebben uw medewerkers fysiek zwaar werk met veel repeterende bewegingen? Of zitten ze juist veel achter hun bureau? In beide gevallen zijn fysieke klachten een belangrijk aandachtspunt en zorgen ze vaak voor ongemak. De oplossing ligt vaak in afwisseling en het zoeken naar de juiste balans. Op deze pagina vindt u tips en praktijkervaringen om uw medewerkers te activeren. Zo zorgen we samen voor een vitale organisatie. 

Zitten fysiek belastend? Zeker!

Het dagelijks werk van veel mensen kan zware lichamelijke belasting met zich meebrengen. Verhuizers, verplegers, agrariërs, schoonmakers en horecamedewerkers moeten veel tillen, lopen en bukken om hun werk te doen. Hun werk staat bekend als ‘fysiek zwaar’. Daarmee vergeleken lijkt bureauwerk op een permanente vakantie. Een misverstand. Want juist van zitten wordt steeds duidelijker dat het een behoorlijke vorm van lichamelijke belasting oplevert.

Verder lezenDownload de whitepaper

Samen fysieke belasting verminderen?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

Fysieke belasting verminderen, door slimme inrichting werkruimte

"Door zelf gezond en leefkrachtig samen te werken, kunnen we onze klanten nog beter stimuleren hetzelfde te doen. Daarom zijn alle drie de Menzis-vestigingen heringericht. Dit houdt in dat er meerdere soorten werkplekken zijn die de verschillende type werkzaamheden ondersteunen, zoals: overleggen, geconcentreerd werken, samenwerken, je mail checken of bellen."

- Bart in 't Velt
projectleider Ontwerp en facility services bij Menzis

Checklists om fysieke belasting te inventariseren

Fietsende man met telefoon

Handige hulpmiddelen om de kans op fysieke belasting van uw medewerkers te controleren, zijn zogenaamde checklists. Hiermee kunnen diverse risico-inventarisaties worden uitgevoerd. Op welke manier kan zo’n checklist helpen? En welke soorten zijn er?

Lees meer

5 misverstanden over arm-, nek- en schouderklachten

Man werkt op pc

In Nederland komt maar liefst 11 procent van de totale verzuimduur voor rekening van RSI-klachten. Al is RSI inmiddels een verouderde term en spreken professionals liever van KANS, oftewel: klachten aan arm, nek en/of schouder. Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over.

Lees meer

Wat levert duurzame inzetbaarheid op?

Lachende vrouw in bedrijfskantine

De samenleving vergrijst en personeel wordt ouder. Hen duurzaam inzetbaar houden is cruciaal. Voor de continuïteit en groei van uw bedrijf, voor een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Investeren in gezonde, flexibele en betrokken medewerkers is daarom van groot belang.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe te sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief.

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Gouden oor
Partner of Choice